Komfort: 98 av 100

Touch: 94 av 100

Bollkontroll: 96 av 100

Skott: 86 av 100

MyFootballBoots betyg

Detta är en av de skönaste skorna jag någonsin har testat. Jag hade hört mycket om den innan den kom och det gällde att inte glida med för mycket i hajpen, men när den väl satt på foten så visste jag att det var något speciellt. Mjukheten och flexibiliteten i skon och den rörlighet den tillför är fantastisk och då den överraskar positivt i hur bra den faktiskt skyddar foten så kan den inte bli annat än superbetyg. Underbar fotbollssko.

Fakta

Nike Magista är Nikes nästa steg efter CTR360 och är främst utvecklad för en snabb, rörlig fotboll. De har första gången använt en teknologi som heter FlyKnit, som tidigare använts på deras löparskor och ger den mest strumpliknande känslan hittills utan att för den sakens skull kännas som en strumpa när man har bollen vid fötterna eller skjuter.

OBS. Dam- och herrmodellerna är samma modell, det är färgerna och storlekarna som skiljer.

tracker-magista_obra-apr-2015-89-ladies

Egenskaper

  • FlyKnit – Materialet längs foten ger en mjuk och flexibel känsla.

  • ACC (All Conditions Control) – Teknologi som gör att skon går att spela med även i regn.

  • Dynamic Fit Collar – ”Strumpan” högst upp på skon som ger en bättre passform.

Bilder på Nike Magista Obra (Dam) (12 st)

Bra

Passformen och hur den känns runt foten, speciellt när man har bollen vid fötterna.

Mindre bra

Det enda som känns lurigt är hållbarheten. Att skon eventuellt inte håller lika länge och kan stå ut med lika mycket som andra mer ”robusta” skor.

Komfort - 98 av 100

Detta är antagligen de skönaste fotbollsskorna jag någonsin har använt. FlyKnit-teknologin har under några år utvecklats på Nikes löparskor och nu (äntligen) finns den på fotbollsskorna. Den strumpliknande Dynamic Fit Collar-passformen sitter som klistrad runt foten och man vill inte ta av dem, de är fantastiskt sköna. När man kommer upp i högre hastigheter så svarar skon på ett fint sätt och trots den mjuka, lätta känslan så känns den väldigt stabil när man rör sig i sidled och runt på plan.

Touch - 94 av 100

Mycket fin touch i både passningar och dribblingar. Skon känns klistrig och man vill verkligen hålla bollen vid fötterna. ACC-teknologin finns kvar som på tidigare Nike-skor, vilket gör den motståndskraftig mot olika väder.

Bollkontroll - 96 av 100

En höjdpunkt. Bollen limmas fint vid fötterna när man tar emot den och eftersom FlyKnit-ytan är så tunn och känslig så är det så nära att spela barfota som man (hittills) kan komma. Dobbarna är helt runda, vilket ger rörligheten i sidled och runt på ett härligt sätt.

Skott - 86 av 100

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte var säker på om Magistan kunde leverera ett bra tillslag. Fördomen var att om FlyKnit-materialet är så tunt och fint så kanske skott och krossbollar får ta lite stryk och att det känns ”tungt” när man ska slå en långboll eller skjuta. Så är verkligen inte fallet. Jag vet inte om det är FlyKnit eller själva skons grundform som gör det men man har ett lätt tillslag och det känns inte mer på foten än lite mer ”vanliga” skor.

Joakim Österberg
Skrivet av: Joakim Österberg