Hammarby + Puma = Sant!

Publicerad: 22 augusti 2019

Hammarby utökar samarbetet med Puma. Hammarby och Puma har skrivit ett fyraårigt avtal som börjar gälla vid årskiftet.

Sedan tidigare har Puma fem klubbar i allsvenskan (när Mjällby åkte ur) i form av Malmö FF, Helsingborgs IF, Kalmar FF, Örebro SK och Halmstads BK. Nu adderar alltså den tyska sportjätten även Hammarby till sin klubbportfölj.
– Puma är mycket glada och stolta över att vi nu fördjupar samarbetet med Hammarby Fotboll. I Pumas ambition att vara Forever Faster blir Hammarby en viktig partner i vårt mål att befästa och förstärka vår position inom svensk fotboll. Med Hammarbys stora popularitet och positiva varumärke ser vi stora möjligheter att öka vår närvaro och framgång i Norden, Sverige och Stockholmsområdet. Vi tror också att våra produkter tillsammans med vår kunskap och organisation kommer att kunna stötta Hammarby Fotboll i deras strävan att bli en av toppklubbarna inom svensk fotboll, säger Rickard Kull, Nordisk Marknadschef för Puma.

Hammarby och Puma har samarbetat tidigare och de senaste säsongerna har Hammarbys spelare spelat i Puma-skor och använt Puma-bollar. Nu kommer de även alltså att var klädda i Puma-kläder både till match och träning.
– Dels är det ett stort, starkt företag med ett väldigt starkt varumärke. De jobbar med italienska landslaget, Borussia Dortmund, Arsenal och så vidare så det är ett varumärke som många känner igen och många gillar. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan göra tillsammans, säger Henrik Kindlund, VD för Hammarby Fotboll.

Hammarby spelade i Puma-tröjor när de tog klubbens enda SM-guld 2001. Här följer ett bildspel från guldmatchen på Söderstadion den 21 oktober 2001 mot Örgryte.

”Herminator”, Andreas Hermansson har precis gjort 1-0.

”Herminator”, Andreas Hermansson har precis gjort 1-0.

Jonas Stark jublar efter sitt 2-0-mål.

Jonas Stark jublar efter sitt 2-0-mål.

Kennedy jublar efter sitt avgörande 3-1-mål.

Kennedy jublar efter sitt avgörande 3-1-mål.

Kennedy firar efter matchen iförd - fleecetröja!

Kennedy firar efter matchen iförd – fleecetröja!

Sören Cratz firar i träningsoverallen.

Sören Cratz firar i träningsoverallen.